új magyarország fejlesztési terv

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

TÁMOP-3.2.11/10-1/10-1-2010-0025

BIBUCZI gyermekszínház

Hírek, cikkek

Álmikulás Mikulásföldön

Balástyai Újság 2011. február

A művelődési házban november 30-án a BIBUCZI Meseszínház Pórul Járt krampusz című mesejátékát tekintették meg az általános iskola alsó tagozatos tanulói. A tanulságos és humoros történetből a gyerekek megtudhatták hogyan járt pórul Imposztor a krampusz, aki a történet elején Mikulásnak adta ki magát, de a történet végére, sokfajta bonyodalom után, mégiscsak lelepleződött és elnyerte méltó büntetését. A gyerkek aktívan részt vettek a szálak kibogozásában, sokat nevettek és valószínűleg tanultak is a verses formában előadott zenés mesejátékból.

A BIBUCZI Meseszínház a mostani előadásán kívül még négy alkalommal szerepel településünkön. A műsorok ingyenesek a gyermekek és az iskola számára is, ugyanis a színház fenntartó szervezete, a BIBUCZI Nonprofit Kft. egy az Európai Unió által támogatott Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében a "Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatására" kiírt pályázaton nyerte az előadások finanszírozásához szükséges összeget. A pályázatnak köszönhetően, a BIBUCZI Gyermekszínház a következő hónapokban összesen 225, az általános iskolai és óvodai ének-zeneoktatást kiegészítő szakkör keretében tartott előadást, beszélgetést szervez meg és bonyolít le a régióban, elérve ezzel sok ezer óvodás és kisiskolás korú gyermeket.

Eredeti újságcikk megtekintése

Mesejáték

Balástyai Újság 2011. január

November 30-án a Bibuczi együttes zenés mesejátékát tekintették meg alsós diákjaink. A humoros, zenés mese egy csaló mikulásról szólt, aki át akarta venni az igazi mikulás helyét. A gyerekeknek nagyon tetszett a tréfás történet, s jó ráhangolódást nyújtott az egyik legkedvesebb ünnepünkre.

Eredeti újságcikk megtekintése

Mesejáték és hangszerbemutató

Békési Újság 2010. október 6.

Összesen több, mint kétszáz gyermekelőadásra nyert pályázatot a békési kötődésű Bibuczi Gyerrmekszínház, amely - úgy tudjuk - a város első és egyetlen hivatásos színitársulata. Az előadások egy része a Békési Kistérség iskoláiban lesz megtartva és a gyerkeknek ingyenesek.

A nyertes pályázatról Czirok Mihály, az együttes vezetője tájékoztatta a sajtót és az érintett iskolák képviselőit. Elmondta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kiírására az "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" címmel pályáztak, és mivel nyertek, a Bibuczi Gyermekszínház a következő hónapokban összesen 225 előadást szervez meg és bonyolít le a térségben, elérve sok ezer óvodás és kisiskolás korú gyermeket. Ebből 215 előadással tizenkilenc Békés megyei településre, azok iskoláiba jutnal el. A Békési Kistérségi Általános Iskola esetében a sorozat a három békési tagiskolát, továbbá a tarhosi, a kamuti és a muronyi egységeket érinti. Mindenhol öt előadást mutatnak be. Három saját szerzeményű zenés mesejátékot (Nagyotmondó Tóbiás, Póruljárt krampusz, Rest Miska), továbbá interaktív hangszerbemutató is lesz, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy utazás a zene és a hangszerek csodálatos világába. Utóbbiaknál gyulai zenetanárok is közreműködnek. Az előadásokon túl két művészeti iskolás nyári tábor szervezése és lebonyolítása szerpel a pályázatban.

A zenepedagógusokból 1992-ben létrejött Bibuczi zenekar széleskörű repertoárjával rendszeres fellépője a békési báloknak, emellett igazán jól érzi magát gyermekközönség előtt. Megszámlálhatatlan fellépés áll az együttes és gyermekszínház tagjai mögött a megyében és a megyehatárokon túl, Nyíregyházától Sopronig, a néhány száz fős településektől a nagyvárosokig.

Eredeti újságcikk megtekintése

A csodálatos zene áll a program középpontjában

Békés Megyei Hírlap 2010. szeptember 28.

"Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" címmel indít 215 előadásból álló sorozatot óvodások és általános iskolások számára a BIBUCZI Nonprofit Kft. A program tegnapi bemutatkozó sajtótájékoztatóján Czirok Mihály, a BIBUCZI vezetője elmondta, hogy a tizenkilenc Békés megyei települést érintő foglalkozások alkalmával egy-egy intézményben a gyerekek három alkalommal interaktív zenés színházi darabon, kétszer pedig hangszerbemutatón vehetnek részt.

A jövő májusig tartó, közel 37 millió forintos projektnek köszönhetően összesen 15 ezer néző tekintheti meg a zenés előadásokat, bemutatókat.

Eredeti újságcikk megtekintése

Békéssámson. Előadások.

Békés Megyei Hírlap 2011. február 9.

Kulturális programokon vettek részt a békéssámsoni gyerekek. A Pórul járt krampusz, a Nagyotmondó Tóbiás című zenés mesejáték, valamint Azok a csodálatos hangszerek, és az Utazás a zene varázslatos birodalmába című komolyzenei hangszerbemutató és koncert pályázati támogatással valósulhatott meg.

Eredeti újságcikk megtekintése

Gyermeki öröm, tanulás pályázati forrásból

Komlósi Hírmondó 2011. február

Összesen több mint kétszáz gyermekelőadásra nyert pályázatot a békési székhelyű, gyulai és békési zenetanárokból álló BIBUCZI Nonprofit Kft. által fenntartott BIBUCZI Gyermekszínház, amely a megye első és egyetlen hivatásos független színháztársulata. Az előadások egy részét Tótkomlós általános iskoláiban tartották és tartják meg. A gyerekek számára ezek az előadások ingyenesek.

A nyertes pályázatról Czirok Mihály, az együttes vezetője elmondta, hogy a NFÜ, az Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-3.2.11/10/1 számon meghirdetett pályázatára, a "Az a csodálatok zene, azok a csodálatos hangszerek" című projektjükkel sikeresen pályáztak. A pályázatnak köszönhetően, a BIBUCZI Gyermekszínház összesen 225 alkalommal tarthat, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő előadásokat. Ezek egy része már lezajlott, de számos előadásra csak a közeljövőben kerül sor. A szervezők ezekkel a produkciókkal sok ezer óvodás és kisiskolás korú gyermeket szeretnének közelebb vinni a zene világához. 225 szakköri előadás, tizenkilenc Békés megyei település nevelési-, oktatási intézményeiben valósul meg. A tótkomlósi intézmények esetében a sorozat két általános iskolát, így a Jankóü János Általános Iskolát és a Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát érinti. Mindkét intézményben öt előadást mutatnak be az alkotók. Három saját szerzeményű zenés mesejátékot adnal elő (Nagyotmondó Tóbiás, Póruljárt krampusz, Rest Miska), továbbá interaktív hangszerbemutatót tartanak, vagyis az együttes tagjai utazást szerveznek a színház, a zene és a hangszerek csodálatos világába.

A gyermekelőadásokon túl, az 1992-ben, zenepedagógusokból alakult BIBUCZI zenekar széleskörű repertoárjával rendszeres fellépője báloknak és egyéb rendezvényeknek is. Megszámlálhatatlan, gyermekeknek és felnőtteknek szóló előadás áll az együttes és gyermekszínház tagjai mögött a megyében és a megyehatárokon túl - Nyíregyházától Sopronig, a néhányszáz fős településektől a nagyvárosokig.

Városunkban is nagy sikert aratnak az előadások és a gyermekek minden alkalommal nagyon jól érzik magukat.

Eredeti újságcikk megtekintése

Gyermeki öröm, tanulás pályázati forrásból

Medgyesegyházi Hírlap 2010. december

Összesen több mint kétszáz gyermekelőadásra nyert pályázatot a békési székhelyű, gyulai és békési zenetanárokból álló BIBUCZI Nonprofit Kft. által fenntartott BIBUCZI Gyermekszínház, amely - legjobb tudomásom szerint - a megye első és egyetlen hivatásos független színháztársulata.

A nyertes pályázatról Czirok Mihály, az együttes vezetője elmodta, hogy a NFÜ, az Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-3.2.11/10/1 számon meghirdetett pályázatára, - "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című projektjükkel sikeresen pályáztak. A pályázatnak köszönhetően, a BIBUCZI Gyermekszínház a következő hónapokban összesen 225, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő, szakkör keretében tartott előadást, beszélgetést szervez meg és bonyolít le a régióban, elérve ezzel sok ezer óvodás és kisiskolás korú gyermeket. Ebből 215 szakköri előadás tizenkilenc Békés megyei település nevelési-, oktatási intézményében lesz megtartva. A Medgyesegyházi oktatási-, nevelési intézmény esetében a sorozat az általános iskolai és óvodai tagintézményt érinti. Mindehol öt előadást mutatnak be. Három saját szerzeményű zenés mesejátékot (Nagyotmondó Tóbiás, Póruljárt krampusz, Rest Miska), továbbá interaktív hangszerbemutató is lesz, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy az együttes tagjai utazást szerveznek a színház, a zene és a hangszerek csodálatos birodalmába.

A gyermekelőadásokon túl, a zenepadagógusokból 1992-ben alakult BIBUCZI zenekar széleskörű repertoárjával rendszeres fellépője báloknak és egyéb rendezvényeknek is. Megszámlálhatatlan, gyermekeknek és felnőtteknek szóló fellépés áll az együttes és gyermekszínház tagjai mögött a megyében és a megyehatárokon túl, Nyíregyházától Sopronig, a néhányszáz fős településektől a nagyvárosokig.

Eredeti újságcikk megtekintése

Gyermeki öröm, tanulás pályázati forrásból

Mezőberényi Hírmondó 2011. február

Összesen több mint kétszáz gyermekelőadásra nyert pályázatot a békési székhelyű, gyulai és békési zenetanárokból álló BIBUCZI Nonprofit Kft. által fenntartott BIBUCZI Gyermekszínház, amely - legjobb tudomásom szerint - a megye első és egyetlen hivatásos független színháztársulata.

A nyertes pályázatról Czirok Mihály, az együttes vezetője elmodta, hogy a NFÜ, az Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-3.2.11/10/1 számon meghirdetett pályázatára, - "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című projektjükkel sikeresen pályáztak. A pályázatnak köszönhetően, a BIBUCZI Gyermekszínház a következő hónapokban összesen 225, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő, szakkör keretében tartott előadást, beszélgetést szervez meg és bonyolít le a régióban, elérve ezzel sok ezer óvodás és kisiskolás korú gyermeket. Ebből 215 szakköri előadás tizenkilenc Békés megyei település nevelési-, oktatási intézményében lesz megtartva. A Mezőberényi és Bélmegyeri oktatási-, nevelési intézmények esetében a sorozat két általános iskolai és hat óvodai tagintézményt érinti. Mindehol öt előadást mutatnak be. Három saját szerzeményű zenés mesejátékot (Nagyotmondó Tóbiás, Póruljárt krampusz, Rest Miska), továbbá interaktív hangszerbemutató is lesz, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy az együttes tagjai utazást szerveznek a színház, a zene és a hangszerek csodálatos birodalmába.

A gyermekelőadásokon túl, a zenepadagógusokból 1992-ben alakult BIBUCZI zenekar széleskörű repertoárjával rendszeres fellépője báloknak és egyéb rendezvényeknek is. Megszámlálhatatlan, gyermekeknek és felnőtteknek szóló fellépés áll az együttes és gyermekszínház tagjai mögött a megyében és a megyehatárokon túl, Nyíregyházától Sopronig, a néhányszáz fős településektől a nagyvárosokig.

Eredeti újságcikk megtekintése

Gyermeki öröm, tanulás pályázati forrásból

Nagyszénás 2010. 4. negyedév

Összesen több mint kétszáz gyermekelőadásra nyert pályázatot a békési székhelyű, gyulai és békési zenetanárokból álló BIBUCZI Nonprofit Kft. által fenntartott BIBUCZI Gyermekszínház. Az előadások egy része a Nagyszénási Czabán Samu Általános Iskola és Óvoda tanulói számára lesz megtartva a gyerekek számára ingyenesen.

A nyertes pályázatról Czirok Mihály, az együttes vezetője elmodta, hogy a NFÜ, az Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-3.2.11/10/1 számon meghirdetett pályázatára, - "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című projektjükkel sikeresen pályáztak. A pályázatnak köszönhetően, a BIBUCZI Gyermekszínház a következő hónapokban összesen 225, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő, szakkör keretében tartott előadást, beszélgetést szervez meg és bonyolít le a régióban, elérve ezzel sok ezer óvodás és kisiskolás korú gyermeket.

A Czabán Samu Általános Iskola és Óvoda esetében a sorozat az általános iskolát és óvodát külön-külön érinti. Mindehol öt előadást mutatnak be. Három saját szerzeményű zenés mesejátékot (Nagyotmondó Tóbiás, Póruljárt krampusz, Rest Miska), továbbá interaktív hangszerbemutató is lesz, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy az együttes tagjai utazást szerveznek a színház, a zene és a hangszerek csodálatos birodalmába.

A gyermekelőadásokon túl, a zenepadagógusokból 1992-ben alakult BIBUCZI zenekar széleskörű repertoárjával rendszeres fellépője báloknak és egyéb rendezvényeknek is. Megszámlálhatatlan, gyermekeknek és felnőtteknek szóló fellépés áll az együttes és gyermekszínház tagjai mögött a megyében és a megyehatárokon túl, Nyíregyházától Sopronig, a néhányszáz fős településektől a nagyvárosokig.

Eredeti újságcikk megtekintése

Nagyotmondó Tóbiás a Bibuczival

Oroscafé 2010. szeptember 29.

A József Attila iskolából érkezett beszámoló szerint szeptember 21-én délelőtt a Bibuczi együttes egy csodálatos zenés mesejátékot adott elő iskolánk tornatermében.

Nagyotmondó Tóbiástörténete mosolyt csalt az alsó tagozat kisdiákjai arcára. A főszereplő füllentő, hencegő, nagyképű vándorlegény volt, aki színészi alakításával alaposan megnevettette a közönséget.

Hogyan sikerült becsapnia Varjú Vilmát, Hepehupa Fülöpöt a nyuszikát, a parasztlegényt és Nekeresdország királyát? Nos mindez kiderült őrjöngő tapsvihar kíséretében.

Bezzeg pórul járt, mert mindegyik meseszereplő csalafintaságára, s mint a mesében szokás, méltán elnyerte büntetését. Minden jó, ha a vége jó, s a gyerekek is nagyon örültek, hogy Nagyotmondó Tóiásból Igazmondó Tóbiás lett.

A mesének több tanulsága is van, melyet a gyerekek is megfogadhatnak: "Nem lehet bölcs az, aki túl okos!" "A hazugság nyomorúság, az igazmondás gazdagság!" A Bibuczi zenekar kedves színészei mendezt vidám dalokkal, kacagtató humorral, táncra perdítő zeneszóval tarkították. Az egész előadás alatt a gyermekközösség felemelt kézzel tapsolt, és fantastikusan érezte magát. Visszavárjuk őket!

Eredeti újságcikk megtekintése

Nagyotmondó Tóbiás

Városunk - Gyomaendrőd 2010. október

Zenés mesejátékkal szórakoztatta a rózsahegyis gyerekeket a BIBUCZI Meseszínház.

Tóbiás és a rászedett Varjú Vilma történetén derülve megismerkedhettek Fülöppel, a nyúllal, az együgyű paraszttal és a kevély királlyal is.

Az előadók zenetanárok voltak, így az előadás második részében rendhagyó irodalom és ének-zene óra következett. Itt azon nyomban fel is dolgozták a tanulságos történetet. Rövid hangszerismertető, majd egy közös éneklés után mondtak búcsút a vidám gyerekseregnek.

Eredeti újságcikk megtekintése

Álmikulás Mikulásföldön

Városunk - Gyomaendrőd 2011. február

A BIBUCZI Meseszínház Póruljárt krampusz című mesejátékát tekinthették meg a Rózsahegyi Kálmán és a Szent Gellért Általános Iskola alsó tagozatos tanulói a napokban. A tanulságos és humoros történetből megtudhatták, hogyan járt pórul Imposztor, a krampusz, aki a történet elején Mikulásnak adta ki magát, de a történet végére, sokfajta bonyodalom után, mégiscsak lelepleződött, és elnyerte méltó büntetését. A gyerekek aktívan részt vettek a bonyodalmak kibogozásában, sokat nevettek és valószínűleg tanultak is a verses formában előadott zenés mesejátékból.

A BIBUCZI Meseszínház a mostani előadáson kívül még négy alkalommal szerepel településünkön. A műsorok ingyenesek a gyermekek és az iskola számára is, ugyanis a színház fenntartó szervezete, a BIBUCZI Nonprofit Kft. egy az Európa Unió által támogatott, Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében a "Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinak támogatására" kiírt pályázaton nyerte az előadások finanszírozásához szükséges összeget. A pályázatnak köszönhetően a BIBUCZI Gyermekszínház a következő hónapokban összesen 225, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő szakkör keretében tartott előadást, beszélgetést szervez meg és bonyolít le a régióban, elérve ezzel sok ezer óvodás és kisiskolás korú gyermeket.

Eredeti újságcikk megtekintése

Snufi...

Orosházi Élet 2011. április 6.

Snufi, a művész-bűvész című előadásával újra a József Attila iskoában lépett fel a BIBUCZI gyermekszínház. A Parádé Nagycirkuszban zajló előadást már ismerős arcok adták elő a diákoknak, hiszen a társulat ötödik alkalommal örvendeztette meg az alsósokat ingyenes műsorával. Összesen több, mint kétszáz gyermekeéőadásra nyert pályázatot a békési székhelyű, gyulai és békési zenetanárokból álló BIBUCZI Gyermekszínház (fenntartó: BIBUCZI Nonprofit Kft.). Czirok Mihály, az együttes vezetője elmondta: az NFÜ, az Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-3.2.11/10/I számon meghírdetett pályázatán szerepeltek sikerrel, így "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című projektjükkel a tanév folyamán összesen 225, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő szakkör keretében tartott előadást, beszélgetést szerveztek meg a régióban. A tanév első felében két színházi előadást (Nagyotmondó Tóbiás, Póruljárt krampusz) és az azt követő beszélgetést láthattak az orosházi gyerekek, valamint a fafúvós és rézfúvós hangszereket bemutató második részben újabb fúvós, pengetős, húros hangszerekkel találkozhattak a gyerekek, vidám dalokon keresztül bemutatva és kipróbálva azokat. A mesejátékok legújabb darabjával a kisdiákok újra megerősítést nyertek abban a hitükben, hogy az igazság és az ész győzedelmeskedik.

Eredeti újságcikk megtekintése

Cím nélkül

Sarkadkeresztúri hírek 2011. január

Január 5-én, a BIBUCZI Gyermekszínház vezetője és együttese az Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-3.2.11/10/1 számú pályázaton nyert támogatás keretében meseelőadást tartott a Napközi konyha ebédlőjében az óvodások számára.

A mese címe: "A póruljárt krampusz" volt.

Eredeti újságcikk 1. oldalának megtekintése

Eredeti újságcikk 2. oldalának megtekintése

Snufi, a művész-bűvész

Balástyai Újság 2011. április

Ebben az évben Balástyán is folytatódott a BIBUCZI Gyermekszínház öt foglalkozásból álló előadássorozata, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-3.2.11/10/1. számon meghirdetett, "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című nyertes pályázatuknak köszönhetően. A tanév első felében lebonyolított két színházi előadást (Nagyotmondó Tóbiás, Póruljárt krampusz) és az azt követő beszélgetést, valamint a fafúvós és rézfúvós hangszereket bemutató interaktív koncerteket most két újabb foglalkozás követte. A Hangszerbemutató második részében újabb fúvós, pengetős, húros hangszerekkel találkozhattak a gyermekek, vidám dalokon keresztül bemutatva és kipróbálva azokat.

A mesejátékok sora a korábbi szerzők: a BIBUCZI együttes - Pete László legújabb darabjával, a "Snufi, a művész-bűvész" című foglalkozásával folytatódott. A cirkuszi, vásári színes forgatagot, a mese zeneszerzői színes, a zenei stílusok sokféleségét felsorakoztató dalokkal igyekeznek érzékeltetni. A gyermekek remekül szórakoztak és tapssal köszönték meg az foglalkozásokat.

A pályázatnak köszönhetően a BIBUCZI Gyermekszínház összesen 220 ingyenes, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő előadást, szakköri foglalkozás tarthat meg a tanév folyamán Csongrád és Békés megyében.

Eredeti újságcikk megtekintése

KÖRÖSLADÁNY. ELŐADÁSOK.

Békés Megyei Hírlap 2011. június 1.

Nagy sikert arattak Körösladányban is Bibuczi Gyermekszínház előadásai. Az együttes a mesejátékok mellett a hangszerek rejtelmeibe is bevezette a gyerekeket.

Eredeti újságcikk megtekintése

Hódító úton Snufi, a művész-bűvész

Békés Megyei Hírlap 2011. április 6.

Jó néhány megyei telpülésen is bemutatták a Bibuczi új mesejátékát

A megye több településén is nagy sikerrel mutatták be a békési Bibuczi Gyermekszínház új, "Snufi, a művész-bűvész" című zenés mesejátékát. A Bibuczi együttes és az irodalmi körökben is ismert Pete László által jegyzett történet a Parádé Nagycirkuszban zajlik, ahonnan igazságtalanul kirúgják Snufit, a művész-bűvészt, aki ezután számtalan kalandot követően furfangos trükkökkel leckézteti meg a bohókás Naspolya bohócot, a gonosz Cvekedli cirkuszigazgatót, a bumfordi Lapaj erőművészt és a rátarti Snájdig Sanyi állatkínzó állatidomárt.

A Bibuczi együttes 1992-ben zenetanárokból alakult. Mostani darabjukat az elmúlt hónapokban majd' húsz megyei településen mutatták be. Érdekesség, hogy a műsor egy pályázatnak köszönhetően a gyermekek és az iskolák számára is ingyenes. A Bibuczihoz kapcsolódó hír, hogy a gyermekszínház 225, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő szakkör keretében előadásokat, koncerteket, beszélgetéseket szervez és bonyolít le a régióban, elérve ezzel sok ezer óvodás és kisiskolás korú gyermeket.

Eredeti újságcikk megtekintése

Snufi, a művész-bűvész

Békési Újság 2011. április 6.

A BIBUCZI GYERMEKSZÍNHÁZ BEMUTATÓJA

Ebben az évben folytatódott a BIBUCZI Gyermekszínház öt foglalkozásból álló előadássorozata, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-3.2.11/10/1. számon meghirdetett, "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című nyertes pályázatuknak köszönhetően.

A tanév első felében lebonyolított két színházi előadást (Nagyotmondó Tóbiás, Póruljárt krampusz) és az azt követő beszélgetést, valamint a fafúvós és rézfúvós hangszereket bemutató interaktív koncerteket most két újabb foglalkozás követte. A Hangszerbemutató második részében újabb fúvós, pengetős, húros hangszerekkel találkozhattak a gyermekek, vidám dalokon keresztül bemutatva és kipróbálva azokat.

A mesejátékok sora a korábbi szerzők (BIBUCZI együttes - Pete László) legújabb darabjával, a "Snufi, a művész-bűvész" című foglalkozásával folytatódott. A mese a Parádé Nagycirkuszban játszódik, s nagyon jól példázza, hogy az akarat és az ész csodát tehet, hiszen a cirkuszból igazságtalanul és mondvacsinált okból kirúgott Snufi bűvész furfangos módon megleckézteti a cirkuszban dolgozó "volt" kollégáit. A humoros történet végén a nagy nevettető Naspolya bohóc, a kissé együgyű erőművész Lapaj, a "kamu állatidomár" Snájdig Sanyi, valamint a cirkusz igazgatója, Cvekedli doktor kénytelenek belátni, hogy a rafinált Snufi bűvész túljárt az eszükön. A gyermekek fülig érő szájjal veszik tudomásul, hogy a mesében szerencsére minden jóra fordul, az igazság és az ész győzedelmeskedik az igazságtalanság és gonoszság felett. A cirkuszi, sásri színes, a zenei stílusok sokféleségét felsorakoztató dalokkal igyekeunek érzékeltetni.

A pályázatnak köszönhetően a BIBUCZI Gyermekszínház összesen 220, az általános iskolai és óvodai ének-zene-oktatást kiegészítő előadást, szakköri foglalkozás tarthat meg a tanév folyamán. Hasonló lehetőségekre nagy szükség lenne a későbbiekben is.

Eredeti újságcikk megtekintése

Gyermeknapi sokadalom zárta le a zenenevelő projektet

Békési Újság 2011. június 29.

A BIBUCZI Nonprofit Kft. az "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című, az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0025 sz. projektjét, stílszerűen a projekt tartalmához, a Békési Kistérségi Iskola Dr. Hepp Ferenc Tagintézményével közösen szervezett gyermeknapi rendezvénnyel zárta le. A "Gyermeknapi sokadalom" című rendezvényen a BIBUCZI Nonprofit Kft-vel együttműködő, dél-alföldi régióbeli, elsősorban Békés megyei nevelés-oktatási intézmény több száz tanulója, gyermeke szórakozhatott együtt a házigazda intézmény diákjaival. A rendezvényen a gyerekek, tanáraik és a projekt megvalósításában részt vevők felelevenítették az elmúlt tanévben, az iskolában, óvodákban megrendezett gyermekszínházi és hangszerbemutató előadások, foglalkozások egy-egy vidámab, emlékezetesebb pillanatát.

A BIBUCZI Nonprofit Kft egy 220 foglalkozásból álló előadássorozatot bonyolított le 23 Békés és Csongrád megyei település 44 iskolájában és óvodájában az elmúlt tanévben. Az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő előadások, foglalkozások nézőinek, résztvevőinek száma meghaladta a húszezer főt. A program sikerességét mi sem támaszthatja jobban alá, mint a nagy nézőszám, a rendezvényen és magukon az előadásokon részt vevő gyerekek mosolya és hálás köszönete.

Eredeti újságcikk megtekintése

Gyermeki öröm, tanulás pályázati forrásból

Gyulai Hírlap 2010. január 8.

Összesen több mint kétszáz gyermekelőadásra nyert pályázatot a békési székhelyű, gyulai és békési zenetanárokból álló BIBUCZI Nonprofit Kft. által fenntartott BIBUCZI Gyermekszínház, amely - legjobb tudomásom szerint - a megye első és egyetlen hivatásos független színtársulata. Az előadások egy része a Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény általános iskoláiban lesz megtartva, és a gyerekeknek számára ingyenes.

A nyertes pályázatról Czirok Mihály, az együttes vezetője - aki a GYAKI Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Iskola tagintézmény-vezetője is egyben - elmondta, hogy a NFÜ, az új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-3.2.11/10/1 számon meghirdetett pályázatára, "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című projektjükkel sikeresen pályáztak. A pályázatnak köszönhetően, a BIBUCZI Gyermekszínház a következő hónapokban összesen 225, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő szakkör keretében tartott előadást, beszélgetést szervez meg és bonyolít le a régióban, elérve ezzel sok ezer óvodás és kisiskolás korú gyermeket. Ebből 215 szakköri előadás tizenkilenc Békés megyei település nevelési, oktatási intézményében lesz megtartva. A Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény esetében a sorozat mind a négy általános iskolai tagintézmény érinti. Mindenhol öt előadást mutatnak be. Három saját szerzeményű zenés mesejátékot (Nagyotmondó Tóbiás, Póruljárt krampusz, Rest Miska), továbbá interaktív hangszerbemutató is lesz, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy az együttes tagjai utazást szerveznek a zene és a hangszerek csodálatos világába. A szakköri előadásokon túl két, a GYAKI Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Iskola Tagintézményének művészeti csoportját - így a fúvószenekart és a néptáncegyüttest - érintő nyári tábor szervezése és lebonyolítása is szerepel a pályázatban.

A pályázati projekt első szakaszának megvalósítására, azaz a BIBUCZI és Pete László (szintén gyulai pedagógus) által jegyzett Nagyotmondó Tóbiás című mesejáték előadására és kiértékelésére október elején kerül sor.

Eredeti újságcikk megtekintése

Ál-Mikulás Mikulásföldön

Gyulai Hírlap 2011. január 21.

A BIBUCZI Meseszínház Póruljárt krampusz című mesejátékát tekintették meg a GYAKI alsó tagozatos tanulói

A BIBUCZI Meseszínház Póruljárt krampusz című mesejátékát tekintették meg a Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény általános iskolai tagintézményeinek alsó tagozatos tanulói a napokban. A tanulságos és humoros történetből megtudhatták, hogyan járt pórul Imposztor, a krampusz, aki a történet elején Mikulásnak adta ki magát, de a történet végére, sokfajta bonyodalom után, mégiscsak lelepleződött, és elnyerte méltó büntetését. A gyerekek aktívan részt vettek a bonyodalmak kibogozásában, sokat nevettek, és valószínűleg tanultak is a verses formában előadott zenés mesejátékból.

A BIBUCZI Meseszínház - melynek tagjai gyulai és békési zenepedagógusok - a mostani előadásain kívül még négyszer négy alkalommal szerepel Gyula városában. A műsorok ingyenesek a gyermekek és az iskola számára is, ugyanis a színház fenntartó szervezte, a BIBUCZI Nonprofit Kft., egy az Európai Unió által támogatott, Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében a "Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatására" kiírt pályázat keretében, "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című projektjével nyerte el az előadások finanszírozásához szükséges összeget.

A pályázatnak köszönhetően a BIBUCZI Gyermekszínház az elmúlt év szeptembere és az idei év áprilisa között összesen 220, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő szakkör keretében tartott előadást, beszélgetést szervez meg és bonyolít le a régióban, elérve ezzel sok ezer óvodás és kisiskolás korú gyermeket.

Eredeti újságcikk megtekintése

BIBUCZI projektzáró

Gyulai Hírlap 2011. június 24.

A BIBUCZI Nonprofit Kft. "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló TÁMOP-3.2.11/10/1-2010-0025 sz. projekjét - melynek megvalósításában a Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény pedagógusai és diákjai is részt vettek - stílszerűen, a projekt tartalmához igazodóan egy, a Békési Kistérségi Iskola Dr. Hepp Ferenc Tagintézményével közösen szervezett gyermekeknek szóló rendezvénnyel zárta le. A "Gyermeknapi sokadalom" című rendezvényen, a BIBUCZI Nonprofit Kft.-vel együttműködő, Dél-alföldi régió beli, elsősorban Békés megyei nevelési, oktatási intézmény több száz tanulója, gyermeke szórakozhatott együtt a házigazda intézmény diákjaival. A rendezvényen a gyerekek, tanáraik és a projekt megvalósításában részt vevők felelevenítették az elmúlt tanévben, az iskolákban, óvodákban megrendezett gyermekszínházi és hangszerbemutató előadások, foglalkozások egy-egy vidámabb, emlékezetesebb pillanatát.

A BIBUCZI Nonprofit Kft. egy 220 foglalkozásból álló előadássorozatot bonyolított le 23 Békés és Csongrád megyei település 44 iskolájában és óvodájában az elmúlt tanévben. Az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő előadások, foglalkozások nézőinek, résztvevőinek száma meghaladta a 20000 főt. A program sikerességét mi sem támaszthatja jobban alá, mint a nagy nézőszám a rendezvényen, és magukon az előadásokon részt vevő gyerekek mosolya és hálás köszönete.

Eredeti újságcikk megtekintése

Snufi, a művész-bűvész

Keresztúri Hírek 2011. április

A BIBUCZI Gyermekszínház bemutatója pályázati támogatás segítségével

Ebben az évben Sarkadkeresztúron is folytatódott a BIBUCZI Gyermekszínház öt foglalkozásból álló előadássorozata, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-3.2.11/10/1. számon meghirdetett, "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című nyertes pályázatuknak köszönhetően. A tanév első felében lebonyolított két színházi előadást (Nagyotmondó Tóbiás, Póruljárt krampusz) és az azt követő beszélgetést, valamint a fafúvós és rézfúvós hangszereket bemutató interaktív koncerteket most két újabb foglalkozás követte. A hangszerbemutató második részében újabb fúvós, pengetős, húros hangszerekkel találkozhattak a gyermekek, vidám dalokon keresztül bemutatva és kipróbálva azokat.

A mesejátékok sora a korábbi szerzők: a BIBUCZI együttes - Pete László legújabb darabjával, a "Snufi, a művész-bűvész" című foglalkozásával folytatódott. A mese a Parádé Nagycirkuszban játszódik, s nagyon jól példázza, hogy az akarat és az ész csodát tehet, hiszen a cirkuszból igazságtalanul és mondvacsinált okból kirúgott Snufi-bűvész, furfangos módon megleckézteti a cirkuszban dolgozó "volt" kollégáit. A humoros történet végén a nagy nevettető Naspolya bohóc, a kissé együgyű erőművész Lapaj, a "kamu állatidomár" Snájdig Sanyi, valamint a cirkusz igazgatója Cvekedli doktor kénytelenek belátni, hogy a rafinált Snufi-bűvész túljárt az eszükön. A gyermekek fülig érő szájjal veszik tudomásul, hogy a mesében szerencsére minden jóra fordul, az igazság és az ész győzedelmeskedik az igazságtalanság és gonoszság felett. A cirkuszi, vásári színes forgatagot, a mese zeneszerzői színes, a zenei stílusok sokféleségét felsorakoztató dalokkal igyekeznek érzékeltetni. A pályázatnak köszönhetően a BIBUCZI Gyermekszínház összesen 220, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő előadást, szakköri foglalkozás tarthat meg a tanév folyamán. Hasonló lehetőségekre nagy szükség lenne a későbbiekben is.

Eredeti újságcikk megtekintése

Snufi, a művész-bűvész

Komlósi Hírmondó 2011. április

A BIBUCZI Gyermekszínház bemutatója

A tótkomlósi általános iskolákban ebben az évben is folytatódott a BIBUCZI Gyermekszínház öt foglalkozásból álóó előadás-sorozata, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-3.2.11/10/1. számon meghirdetett, "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című nyertes pályázatuknak köszönhetően.

A tanév első felében lebonyolított két színházi előadást (Nagyotmondó Tóbiás, Póruljárt krampusz) és az azt követő beszélgetést, valamint a fafúvós és rézfúvós hangszereket bemutató interaktív koncerteket most két újabb foglalkozás követte. A Hangszerbemutató második részében újabb fúvós, pengetős, húros hangszerekkel találkozhattak a gyermekek, vidám dalokon keresztül bemutatva és kipróbálva azokat. A mesejátékok sora a korábbi szerzők: a BIBUCZI együttes - Pete László legújabb darabjával, a "Snufi, a művész-bűvész" című foglalkozásával folytatódott. A mese a Parádé Nagycirkuszban játszódik, s nagyon jól példázza, hogy az akarat és az ész csodát tehet, hiszen a cirkuszból igazságtalanul és mondvacsinált okból kirúgott Snufi bűvész, furfangos módon megleckézteti a cirkuszban dolgozó "volt" kollégáit. A humoros történet végén a nagy nevettető Naspolya bohóc, a kissé együgyű erőművész Lapaj, a "kamu állatidomár" Snájdig Sanyi, valamint a cirkusz igazgatója Cvekedli doktor kénytelenek belátni, hogy a rafinált Snufi bűvész túljárt az eszükön. A gyermekek fülig érő szájjal veszik tudomásul, hogy a mesében szerencsére minden jóra fordul, az igazság és az ész győzedelmeskedik az igazságtalanság és gonoszság felett. A cirkuszi, vásári színes forgatagot, a mese zeneszerzői színes, a zenei stílusok sokféleségét felsorakoztató dalokkal igyekeznek érzékeltetni.

A pályázatnak köszönhetően a BIBUCZI Gyermekszínház összesen 220, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő előadást, szakköri foglalkozás tarthat meg a tanév folyamán. Hasonló lehetőségekre nagy szükség lenne a későbbiekben is.

Eredeti újságcikk megtekintése

Snufi, a művész-bűvész

Körösladányi Hírmondó 2011. május

A BIBUCZI Gyermekszínház bemutatója

Ebben az évben folytatódott a BIBUCZI Gyermekszínház öt foglalkozásból álló előadásszorozata, melynek a körösladányi gyerekek körében is nagy sikere volt. Az előadások a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-3.2.11/10/1. számon meghirdetett, "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című nyertes pályázatuknak voltak köszönhetők. A tanév első felében lebonyolított két színházi előadást (Nagyotmondó Tóbiás, Póruljárt krampusz) és az azt követő beszélgetést, valamint a fafúvós és rézfúvós hangszereket bemutató interaktív koncerteket most két újabb foglalkozás követte. A Hangszerbemutató második részében újabb fúvós, pengetős, húros hangszerekkel találkozhattak a gyermekek, vidám dalokon keresztül bemutatva és kipróbálva azokat. A mesejátékok sora a korábbi szerzők: a BIBUCZI együttes - Pete László legújabb darabjával, a "Snufi, a művész-bűvész" című foglalkozásával folytatódott. A mese a Parádé Nagycirkuszban játszódik, s nagyon jól példázza, hogy az akarat és az ész csodát tehet, hiszen a cirkuszból igazságtalanul és mondvacsinált okból kirúgott Snufi-bűvész furfangos módon megleckézteti a cirkuszban dolgozó volt kollégáit. A humoros történet végén a nagy nevettető, Naspolya bohóc, a kissé együgyű erőművész, Lapaj, a "kamu állatidomár", Snájdig Sanyi, valamint a cirkusz igazgatója, "Cvekedli doktor" kénytelenek belátni, hogy a rafinált Snufi-bűvész túljárt az eszükön. A gyermekek fülig érő szájjal vették tudomásul, hogy a mesében szerencsére minden jóra fordul, az igazság és az ész győzedelmeskedik az igazságtalanság és gonoszság felett. A cirkuszi, vásári színes forgatagot, a mese zeneszerzői színes, a zenei stílusok sokféleségét felsorakoztató dalokkal igyekeztek érzékeltetni.

A pályázatnak köszönhetően a BIBUCZI Gyermekszínház összesen 220, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő előadást, szakköri foglalkozás tarthat meg a tanév folyamán. Hasonló lehetőségekre nagy szükség lenne a későbbiekben is.

A pályázat adta lehetőségek keretében a fenti előadásokat a körösladányi gyerkek is láthatták, akik a nagyszerű műsorokat a sikeres pályázatnak köszönhetően ezokat díjtalanul tekinthették meg.

Eredeti újságcikk megtekintése

Gyermeki öröm, tanulás pályázati forrásból

Krónika Szabadkígyós 2011. június

Összesen több, mint kétszáz gyermekelőadásra nyert pályázatot a békési székhelyű, gyulai és békési zenetanárokból álló BIBUCZI Nonprofit Kft. által fenntartott BIBUCZI Gyermekszínház, amely - legjobb tudomásom szerint - a megye első és egyetlen hivatásos független színtársulata.

A nyertes pályázatról Czirok Mihály az együttes vezetője elmondta, hogy a NFÜ, az Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-3.2.11/10/1 számon meghirdetett pályázatára, az "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című projektjükkel a BIBUCZI Gyermekszínház a tanév folyamán összesen 225, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő szakkör keretében tartott előadást, beszélgetést szervez meg és bonyolít le a régióban, így Szabadkígyóson is.

A tanév első felében lebonyolított két színházi előadást (Nagyotmondó Tóbiás, Póruljárt krampusz) és az azt követő beszélgetést, valamint a fafúvós és rézfúvós hangszereket bemutató interaktív koncerteket 2011-ben két újabb foglalkozás követte. A Hangszerbemutató második részében újabb fúvós, pengetős, húros hangszerekkel találkozhattak a gyermekek, vidám dalokon keresztül bemutatva és kipróbálva azokat.

A mesejátékok sora a korábbi szerzők: a BIBUCZI együttes - Pete László legújabb darabjával, a "Snufi, a művész-bűvész" című foglalkozásával folytatódott. A mese a Parádé Nagycirkuszban játszódik, s nagyon jól példázza, hogy az akarat és az ész csodát tehet, hiszen a cirkuszból igazságtalanul és mondvacsinált okból kirúgott Snufi-bűvész, furfangos módon megleckézteti a cirkuszban dolgozó "volt" kollégáit. A humoros történet végén a nagy nevettető Naspolya bohóc, a kissé együgyű erőművész Lapaj, a "kamu állatidomár" Snájdig Sanyi, valamint a cirkusz igazgatója Cvekedli doktor kénytelenek belátni, hogy a rafinált Snufi-bűvész túljárt az eszükön. A gyermekek fülig érő szájjal veszik tudomásul, hogy a mesében szerencsére minden jóra fordul, az igazság és az ész győzedelmeskedik az igazságtalanság és gonoszság felett. A cirkuszi, vásári színes forgatagot, a mese zeneszerzői színes, a zenei stílusok sokféleségét felsorakoztató dalokkal igyekeznek érzékeltetni.

Hasonló lehetőségekre nagy szükség lenne a későbbiekben is.

Eredeti újságcikk megtekintése

BIBUCZI projektzáró

Medgyesegyházi Hírlap 2011. június

A BIBUCZI Nonprofit Kft. az "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0025 sz. projektjét - melynek megvalósításában a Schérer Mihály Nevelési Oktatási Központ tanárai és diákjai is részt vettek - stílszerűen, a projekt tartalmához igazodóan egy, a Békési Kistérségi Iskola Dr. Hepp Ferenc Tagintézményével közösen szervezett gyermekeknek szóló rendezvénnyel zárta le.

A "Gyermeknapi sokadalom" című rendezvényen, a BIBUCZI Nonprofit Kft-vel együttműködő, Dél-alföldi Régióbeli, elsősorban Békés megyei nevelési, oktatási intézmény több száz tanulója, gyermeke szórakozhatott együtt a házogazda intézmény diákjaival.

A rendezvényen a gyerekek, tanáraik és a projekt megvalósításában részt vevők felelevenítették az elmúlt tanévben, az iskolákban, óvodákban megrendezett gyermekszínházi és hangszerbemutató előadások, foglalkozások egy-egy vidámabb, emlékezetesebb pillanatát.

A BIBUCZI Nonprofit Kft. egy 220 foglalkozásból álló előadássorozatot bonyolított le 23 Békés és Csongrád megyei település 44 iskolájában és óvodájában az elmúlt tanévben.

Az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő előadások foglalkozások nézőinek, résztvevőinek száma meghaladta a 20.000 főt. A program sikerességét mi sem támaszthatja jobban alá, mint a nagy nézőszám, a rendezvényen, és magukon az előadásokon résztvevő gyerekek moslya és hálás köszönete.

Eredeti újságcikk megtekintése

BIBUCZI projektzáró

Mezőberényi Hírmondó 2011. június

A BIBUCZI Nonprofit Kft. az "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0025 sz. projektjét - melynek megvalósításában a mezőberényi óvodák és általános iskola pedagógusai és diákjai is részt vettek - stílszerűen, a projekt tartalmához igazodóan egy, a Békési Kistérségi Iskola Dr. Hepp Ferenc Tagintézményével közösen szervezett gyermekeknek szóló rendezvénnyel zárta le. A "Gyermeknapi sokadalom" című rendezvényen, a BIBUCZI Nonprofit Kft-vel együttműködő, Dél-alföldi régióbeli, elsősorban Békés megyei nevelési, oktatási intézmény több száz tanulója, gyermeke szórakozhatott együtt a házigazda intézmény diákjaival. A rendezvényen a gyerekek, tanáraik és a projekt megvalósításában részt vevők felelevenítették az elmúlt tanévben, az iskolákban, óvodákban megrendezett gyermekszínházi és hangszerbemutató előadások egy-egy vidámabb, emlékezetesebb pillanatát. A BIBUCZI Nonprofit Kft. egy 220foglalkozásból álló előadássorozatot bonyolított le 23 Békés és Csongrád megyei település 44 iskolájában és óvodájában az elmúlt tanévben.

Az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő előadások foglalkozások nézőinek, részvevőinek száma meghaladta a 20.000 főt. A program sikerességét mi sem támaszthatja jobban alá, mint a nagy nézőszám, a rendezvényen, és magukon az előadásokon résztvevő gyerekek mosolya és hálás köszönete.

Eredeti újságcikk megtekintése

BIBUCZI projektzáró

Nagyszénás 2011. július

A BIBUCZI Nonprofit Kft. az "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0025 sz. projektjét stílszerűen, a projekt tartalmához igazodóan egy, a Békési Kistérségi Iskola Dr. Hepp Ferenc Tagintézményével közösen szervezett gyermeknapi rendezvénnyel zárta le. A "Gyermeknapi sokadalom" című rendezvényen, a BIBUCZI Nonprofit Kft-vel együttműködő, Dél-alföldi Régióbeli, elsősorban Békés megyei nevelési, oktatási intézmény több száz tanulója, gyermeke szórakozhatott együtt a házigazda intézmény diákjaival. A rendezvényen a gyerekek, tanáraik és a projekt megvalósításában részt vevők felelevenítették az elmúlt tanévben, az iskolákban, óvodákban megrendezett gyermekszínházi és hangszerbemutató előadások, foglalkozások egy-egy vidámabb, emlékezetesebb pillanatát.

A BIBUCZI Nonprofit Kft. egy 220 foglalkozásból álló előadássorozatot bonyolított le 23 Békés és Csongrád megyei település 44 iskolájában és óvodájában az elmúlt tanévben. Ebből tíz előadást a mi intézményünkben. Az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő foglalkozások nézőinek, résztvevőinek száma meghaladta a 20.000 főt. A program sikerességét mi sem támaszthatja jobban alá, mint a nagy nézőszám, a rendezvényen, és magukon az előadásokon résztvevő gyerekek mosolya és hálás köszönete.

Eredeti újságcikk megtekintése

Snufi és sok zene

Oros Café 2011. április 6.

Snufi, a művész-bűvész című előadásával újra a József Attila iskolában lépett fel a BIBUCZI Gyermekszínház.

A Parádé Nagycirkuszban zájló előadást már ismerős arcok adták elő a diákoknak, hiszen a társulat ötödik alkalommal örvendeztette meg az alsósokat ingyenes műsorával. Összesen több mint kétszáz gyermekelőadásra nyert pályázatot a békési székhelyű, gyulai és békési zenetanárokból álló BIBUCZI Gyermekszínház és a fenntartója, a BIBUCZI Nonprofit Kft.

Czirok Mihály az együttes vezetője elmondta, a NFÜ, az Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-3.2.11/10/1 számon meghirdetett pályázatán szerepeltek sikerrel, így "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című projektjükkel a tanév folyamán összesen 225, az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő szakkör keretében tartott előadást, beszélgetést szerveztek meg a régióban.

A tanév első felében két színházi előadást (Nagyotmondó Tóbiás, Póruljárt krampusz) és az azt követő beszélgetést láthattak az orosházi gyerekek, valamint a fafúvós és rézfúvós hangszereket bemutató interaktív koncerteket 2011-ben két újabb fúvós, pengetős, húros hangszerekkel találkozhattak a gyermekek, vidám dalokon keresztül bemutatva és kipróbálva azokat. A mesejátékok legújabb darabjával a kisdiákok újra megerősítést nyertek abban a hitükben, hogy az igazság és az ész győzedelmeskedik.

Eredeti újságcikk megtekintése

BIBUCZI projektzáró

Városunk Gyomaendrőd 2011. július

A BIBUCZI Nonprofit Kft. az "Az a csodálatos zene, azok a csodálatos hangszerek" című Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0025 sz. projektjét - melynek megvalósításában a Rózsahegyi Kálmán és a Szent Gellért Általános Iskolák pedagógusai és diákjai is részt vettek - stílszerűen, a projekt tartalmához igazodóan egy, a Békési Kistérségi Iskola Dr. Hepp Ferenc Tagintézményével közösen szervezett gyermekeknek szóló rendezvénnyel zárta le. A "Gyermeknapi sokadalom" című rendezvényen, a BIBUCZI Nonprofit Kft-vel együttműködő, Dél-alföldi Régióbeli, elsősorban Békés megyei nevelési, oktatási intézmény több száz tanulója, gyermeke szórakozhatott együtt a házogazda intézmény diákjaival. A rendezvényen a gyerkek, tanáraik és a projekt megvalósításában részt vevők felelevenítették az elmúlt tanévben, az iskolákban, óvodákban megrendezett gyermekszínházi és hangszerbemutató előadások, foglalkozások egy-egy vidámabb, emlékezetesebb pillanatát.

A BIBUCZI Nonprofit Kft. egy 220 foglalkozásból álló előadássorozatot bonyolított le 23 Békés és Csongrád megyei település 44 iskolájában és óvodájában az elmúlt tanévben. Az általános iskolai és óvodai ének-zene oktatást kiegészítő előadások foglalkozások nézőinek, résztvevőinek száma meghaladta a 20.000 főt. A program sikerességét mi sem támaszthatja jobban alá, mint a nagy nézőszám, a rendezvényen, és magukon az előadásokon résztvevő gyerkek mosolya és hálás köszönete.

Eredeti újságcikk megtekintése